Helsinki on konserni, mutta ei konserniyritys, jonka tarkoituksena on tuottaa voittoa. Helsinki on kunta, jonka tehtävänä on järjestää oikeanlaatuisia palveluja asukkailleen taloudelliset näkökohdat huomioiden. Budjettia laadittaessa on osoitettava kullekin yksikölle määrärahat omaa toimintaa varten eikä toiseen virastoon siirrettävää katetta varten. Sisäisiin vuokriin ei saa sisällyttää ylimääräistä katetta ylimääräisen tuottotavoitteen muodossa.

Sisäisten vuokrien järjestelmä ei saa syödä resursseja opetuksesta tai lakisääteisistä sosiaali- ja terveyspalveluista. Järjestelmä ei saa heikentää koulujen, terveys- ja sosiaalipalvelujen toimintaedellytyksiä ja varsinaisen tehtävän hoitamista. Vuokrarahat tulee edelleen budjetoida täysimääräisinä talousarvioihin, kuten sisäisten vuokrien järjestelmän alkuaikoina tehtiin.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että valmisteltaessa vuoden 2006 ja toimintasuunnitelmakauden budjettia
1.Sisäisiä vuokria ei nosteta suunnitelmakaudella peruspalvelujen ja ennaltaehkäisevien palvelujen osalta ja tuottotavoitteeksi laitetaan 0 %.
2.Kiinteistöjen pääomapoistojen aikaa pidennetään 20 vuoteen eli lähemmäksi rakennusten todellisempaa käyttöikää.
3.Esitämme myös, että huonokuntoisten tilojen vuokria harkitaan kohtuullisesti alennettavaksi ennen korjausta ja hallintokuntien neuvotteluasemia sisäisistä vuokrista parannetaan.